Bake&Sweet 7-8/2019

2019/07-08 (103-104) 2 9 NOWO Ś C I P ROD UK T OWE Dla każdego to, co lubi W nowej ofercie firmy Uldo znalazło się całkiem sporo interesujących miksów dla piekarzy i cukierników. Wśród nich są także mieszanki do wyrobu pieczywa z czystą etykietą, które cechuje niska zawartość tłuszczów nasyconych i cukrów. U ldo Orkisz Graham Premium Profit to pieczywo stworzone z połączenia różnych mąk: pszennej, pszennej orkiszowej pełnoziarnistej, pszennej graham, żytniej i sojowej. Dzięki odpowiedniemu połączeniu różnorodnych składników, uzyskano wyrób o znakomitych walorach smakowych i odżywczych – zapew- nia producent podkreślając, że pieczywo z tego miksu jest nie tylko cennym źródłem błonnika pokarmowego i białka, ale także witamin i minerałów (B1, fosfor, magnez). Fosfor, potas i miedź znajdziemy w wypiekach z kompozy- cji o nazwie Uldo Farmerski Premium Profit. To pieczywo żytnie o kwaskowym smaku i aromacie zostało wzbogacone dodatkiem mielonych pomidorów i prażonej cebuli. Z kolei Uldo Bursztynowy Premium Profit jest koncentratem do wyrobu pieczywa mieszanego, które dzięki zastosowaniu odpo- wiednio dobranych składników, charakteryzuje się zwartym i wil- gotnymmiękiszem – informuje Uldo. Producent zaleca, aby wypieki dodatkowo wzbogacić posypką zawierającą m.in. czarnuszkę, czo- snek i przyprawy. Od kilku miesięcy na rynku dostępna jest także kompozycja Uldo Foremka z ziarnami Premium Profit, która ułatwia produk- cję pieczywa mieszanego o odpowiednio dobranych składnikach i wzbogaconego posypką z różnorodnych ziaren. W odświeżonej ofercie firmy Uldo znajdziemy też Uldo Activ Wypieki z mieszanki Uldo Ciasto Marchewkowe Premium Profit. Fot. Uldo Fot. Uldo Z miksu Uldo Bułki Mleczne Premium Profit można korzystać nie tylko przy produkcji pieczywa cukierniczego. Premium Profit. Jest to kompozycja do wyrobu pieczywa o zwar- tym i wilgotnym miękiszu skrywanym pod chrupiącą skórką. Chleb z tej mieszanki, wzbogaconej kaszą kukurydzianą i płatkami ziem- niaczanymi, ma niską zawartość tłuszczów nasyconych, a jednocze- śnie wysoką zawartość błonnika pokarmowego, fosforu i miedzi. Jest źródłem białka, magnezu, żelaza, cynku, witamin B1 oraz E. Jak zapewnia producent, pieczywo to doskonale sprawdza się jako przekąska dla osób aktywnych. Z kolei Uldo Bułki Mleczne Premium Profit to miks, który znaj- duje bardzo szerokie zastosowanie w codziennej produkcji pieczy- wa cukierniczego, a także babek i ciast drożdżowych. Mieszanka dedykowana do wyrobu m.in . pszennych drożdżówek, rogali czy chałek pozwala uzyskać wypieki o delikatnej i sprężystej struktu- rze oraz znakomitym smaku i aromacie – informuje firma Uldo. W jej nowym asortymencie pojawiło się również aromatyczne Uldo Ciasto Marchewkowe Premium Profit. Ten koncentrat z do- datkiem suszonej marchwi (10 %) doskonale nadaje się zarówno do ciast o różnych formach, jak też na blaty do ciast deserowych. • — TP

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz