Bake&Sweet -11-12/2019

2019/09-10 (107-108) 9 wy da r z e n i a reklama stanowili przedstawiciele naszej branży. Drugi to wieloletnia tradycja targów w Hamburgu, które od 13 do 17 marca 2020 r. odbędą się już po raz 95. Internorga to niewątpliwie najstarsza tego typu impreza branżowa w Europie i jedna z najstarszych na świecie - z niewielkimi przerwami organizowana jest już od prawie stu lat. Mimo „sędziwego wieku” Mię- dzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa za każdym razempotwierdzają swoją atrak- cyjność, zarówno dla odwiedzających, jak też dla ponad 1300 wystaw- ców z kilkudziesięciu krajów. Rokrocznie głównym celem tej najważniejszej europejskiej wysta- wy, adresowanej przede wszystkim dla sektora HoReCa, jest przedsta- wienie różnych trendów aktualnie panujących w branży, jak też zain- spirowanie hotelarzy, restauratorów i szerokiej rzeszy gastronomów ciekawymi pomysłami i produktami. A tych wHamburgu nigdy nie bra- kuje. Dla wielu wystawców Internorga jest świetną okazją do pokaza- nia całemu światu swoich najnowszych maszyn, urządzeń i technologii oraz produktów. Wspomniane targi stanowią nie tylko wskaźnik tren- dów obecnych na rynku, ale są także ważną międzynarodową platfor- mą komunikacji – uważają organizatorzy imprezy. Kilka dni po targach w Hamburgu rodzimi rzemieślnicy będą mo- gli spotkać się w Katowicach, a pretekstem do tego będzie kolejna edycja Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich, które za- prezentują najnowsze światowe trendy i nowinki z branży! Na Sweet- targach (od 21 do 23 marca 2020) oprócz bogatej oferty produktów i maszyn nie zabraknie też atrakcyjnych pokazów i konkursów, m.in . „Profesjonalne Duety: cukiernik plus dekorator”. Więcej szczegółów dotyczących katowickiej imprezy oraz imprez jej towarzyszących po- znamy już wkrótce. Końcówka marca przyszłego roku zdominowana zostanie przez gastronomów, którzy z pewnością licznie odwiedzą Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro, połączone z Międzynarodowymi Targami Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Impreza zorganizowana od 25 do 27 marca w centrum wystawienniczym Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie pod Warszawą, jak zwykle pełna będzie konkursów i eventów merytorycznych. Targi EuroGastro od ponad dwóch dekad prezentującą bogatą ofertę rozwiązań technologicznych, usług i produktów dla branży HoReCa. Nie bez podstaw uznawane za największe i najważniejsze wydarzenie branżowe w Polsce, które oprócz przedstawicieli szeroko pojętej gastronomi przyciągają także osoby z sektora cukierniczego i lodziarskiego. Po raz kolejny pojawi się Paweł Mieszała i jego konkurs „Debic Pastry Cup”. Nowymi wyda- rzeniami kulinarnymi będą „Piazza Italia – kuchnia włoska bez barier” oraz konkurs „Smart Cuisine – dania dietetyczne” organizowany przez Fundację Klubu Szefów Kuchni. Początek jesieni upłynie pod znakiem poznańskiej Polagry-Tech, która co prawda organizowana jest rok rocznie, ale dla naszej branży odbywa w cyklu dwuletnim. Od 28 września do 1 października 2020 oprócz Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych z Salo- nem Technologii Piekarskich i Cukierniczych nie zabraknie także Mię- dzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel oraz Międzynarodowych Targów Technik Pako- wania i Etykietowania Taropak. W 2018 roku, podczas ostatniej edycji tego bloku wzięło w nim udział ponad 1100 wystawców, a liczba pro- fesjonalistów, którzy odwiedzili wszystkie ekspozycje przekroczyła 42 tysiące. Więcej szczegółów na temat przyszłorocznej Polagry-Tech znajdziecie na stronie organizatora imprezy. • — Zebrał TP

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz