Bake&Sweet 7-8/2019

reklama WY DA R Z E N I A warzyszenia skupiające piekarzy, cukier- ników, lodziarzy i gastronomów. Również wielu wystawców zapowiedziało pokazy i szkolenia, które będą się odbywały bezpo- średnio na ich stoiskach targowych. Swoistym przewodnikiem po trendach będzie dla zwiedzających kolejna edycja konkursu Südback Trend Award, w którym jak zwykle wyróżnione zostaną innowacyj- ne produkty i nowe rozwiązania dla naszej branży. - Koncepcja targów z połączeniem bliskich kontaktów, pomysłowości i doświadczenia zrobi wrażenie na wszystkich odwiedzających tegoroczną edycję Südback - jest przekonany Ulrich Kromer von Baerle, prezes Messe Stuttgart. Targi dla całej Europy Impreza w Stuttgarcie, oprócz wystawców i odwiedzających z Niemiec, Włoch czy Francji, przyciąga także coraz więcej przedstawicieli krajów Europy Wschodniej i Środkowo-Wschodniej, a nawet Ameryki Południowej. Każda kolejna odsłona tych targów wydaje się być coraz atrakcyjniejsza zarówno dla polskich producentów pieczywa i wyrobów cukierniczych, jak też dla rodzimych firm, które zajmują się zaopatrywaniem naszego sektora głównie w maszyny i technologie. Dla jednych Südback jest okazją, aby zapoznać się z aktualnymi hitami na europejskich rynkach, dla innych to doskonałe miejsce, by poszerzyć rynki zbytu na swoje produkty i technologie. Zakres tematyczny targów jest obszerny i znacznie wykracza poza surowce i kompo- nenty oraz maszyny i urządzenia dla piekar- ni i cukierni. Obejmuje bowiem także m.in . mrożone produkty piekarnicze i produkty typu convenience, surowce do wyrobu lo- dów oraz produktów ekologicznych, maszy- ny do kawy i automaty do lodów, a także wy- posażenie dla sklepów, kawiarni, cukierni, a nawet mobilnych punktów sprzedaży. • — TP Fot. Messe Stuttgart

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz